STOSOWANIE SKÓW W LECZENIU POSZCZEGÓLNYCH CHORÓB

– Ropotok: 1, 2, 24, 55. (Brak surówek w diecie, gromadzenie się odpadów w organizmie wywołujących procesy fermentacji i gnicia).

– Rozedma: 75.

– Rzeżączka: 15, 24, 34, 53, 55, 64.

– Różyca: 2, 24, 34, 55.

– Serce, bóle: 2, 24, 55. (Krew roznosi po organizmie molekuły skrobi z chleba i ciast. Skrobia nie rozpuszcza się w wodzie, natomiast zanieczyszcza krew’, tworząc osady powodujące bóle).

– Serce, choroba wieńcowa: 2, 24, 55. Występują bóle wieńcowe, bóle mięśni i zastawek serca. Wzrasta ciśnienie gazów w jelicie grubym),

– Serce, zawal: 11, 24, 55. (Zakrzepy naczyń wieńcowych).

– Skleroza: 24. 26. 55. 56. (Niewłaściwe odżywianie komórek mózgowych i nerwów).

– Skóra, wykwity: 1,49, 55. (Powodem są rozłożone produkty spożywcze, ale nie przyswojone całkowicie przez ustrój co działa niekorzystnie na skórę).

– Spojówki, zapalenie: I, 44, 53, 54. Brać witaminę A i B2.

– Stawy, zapalenie, gościec: 6, 24, 31, 55. (Odkładanie się w chrząstkach nieorganicznego wapna).

– Stawy, zapalenie torebek: 24, 55, 74. (Brak mazi w stawach).

– Stwardnienie rozsiane: l, 2, 34, 53, 55. Popijać do 3 litrów soku dziennie, (?łagodzenie nerwów i komórek mózgowych. Nadmiar skrobi ten stan pogarsza).

– Syfilis: 24, 40, 45, 46, 60. Ograniczać spożywania mięsa, skrobi, mleka pasteryzowanego, gdyż to sprzyja rozwojowi niekorzystnych drobnoustrojów.

– Szkarlatyna: 24, 41, 55, 60, 62.

– Szkorbut: 2, 15, 24, 55. (Za mało substancji organicznych w pożywieniu). __

– Ślepa kiszka: I, 2, 24, 55. (Zaleganie odpadów w jelicie grubym. Ślepa kiszka jest gruczołem ochronnym i jej wydzieliny usuwają produkty gnilne w jelicie grubym. Zapalenie ślepej kiszki może nastąpić przy częstym – co 15-30 min. – stosowaniu lewatywy).,

– Światlowstręt: 24, 55. Przeprowadzić detoksykację.

– Tyfus: 1, 6, 24, 31, 55, sok z cytryny. (Niedobór mikroelementów, co ułatwia rozwój bakterii).

– Uremia: 24, 34, 53, 55. (Obecność moczu we krwi).

STOSOWANIE SKÓW W LECZENIU POSZCZEGÓLNYCH CHORÓB CZ. II

– Utrata przytomności: 2, 24, 34. 55. (Przyczyną może być niewłaściwe odżywianie nerwów: mięśnie ulegają stwardnieniu).

– Wątroba, bóle: 1, 24, 34, 40, 55. (Spożywanie nadmiaru koncentratów, skrobi i cukru).

– Wątroba i nadnercze, choroby: 12, 20, 30, 68. Stosować dietę bogatą w sód, a uboga w potas. Jeść sałatę. (Produkty niepełnej przemiany materii działają na gruczoły nadnerczy).

– Wątroba, marskość: 1, 24, 55. Ograniczyć tłuszcze, regulować czynności przewodu pokarmowego i wydalania.

– Woreczek żółciowy, bóle: 24, 34, 55. Ograniczyć mięso odstawić szpinak. (Złe przyswajanie tłuszczu, nadmiar kwasów).

– Wrzody: 1, 5, 6, 24, 31, 55. (Procesy fermentacji i gnicia, zle odżywianie, stresy).

– Wstrzymanie moczu: 24, 34. (W nerkach i w pęcherzu moczowym występują kryształy szczawianów).

– Zaćma: 1, 24, 34, 44, 55. Jeść świeże produkty zawierające witaminę A, karoteny.

– Zakłócenie rozwoju umysłowego: 1,2, 15, 24, 31, 33, 34, 55.

– Zakrzepica: 2, 24, 55, 56. (Nadmiar skrobi z chleba i ciast, nierozpuszczalne w wodzie).

– Ziarnica (choroba węzłów chłonnych): 1, 55. (Nagromadzenie śluzu i odpadów przy nadmiernym spożywaniu mleka krowiego, skrobi i cukru).

– Zapalenie mózgu: 24, 31, 33, 34, 55

– Zaparcie: 1, 15, 24, 55. (Obecność toksyn w jelicie grubym).

– Zatrucie pokarmowe: 15, 55. Pomaga kit pszczeli.

– Żołądek, nadkwasota: 24, 34, 53, 55. (Nadmierna ilość odpadów i kwasów. Zły skład pożywienia. Pieczenie w żołądku).

– Żółtaczka: 1, 24, 34, 55.

– Żyły, rozszerzenie: 2, 15, 24, 55, 56. (Koncentraty, skrobia, cukier tworzą osady na ściankach naczyń).

– Żyły, zapalenie: 2, 24, 55. (Nadmiar wapna, skrobi).

– Żylaki goleni: 1, 24, 55. (Nadmiar wapna nieorganicznego i wynikające z tego niedomogi krążenia krwi. Również niedobór witamin B).

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>